Rahim sarkması, mesane sarkması (sistosel) ve bağırsak fıtığı (rektosel) gibi durumlarla birlikte görülebilir. Bu rahatsızlıklar, robotik cerrahi, laparoskopik cerrahi ve vajinal cerrahi yöntemleriyle başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.
Daha önce tedavi görmüş ancak iyileşme göstermeyen hastalar için nüks veya revizyon ameliyatları yapılmaktadır.
Doğuştan vajinası veya rahmi olmayan hastalar için cerrahi tedaviler uygulanmaktadır. Bu ameliyatlar, dünya genelinde az sayıda merkezde gerçekleştirilebilmekte.
Pelvik taban cerrahisi biriminde, dış genital bölgede doğuştan anomalisi olan hastalar için estetik cerrahiler de yapılmaktadır.
Doğuştan gelen ve çeşitli anomalilerden kaynaklanan genital bölge problemlerine yönelik tedaviler başarıyla gerçekleştirilmektedir.
Genellikle yeni doğan bebeklerde veya ileri yaş kadınlarda görülen labial adezyon, dış dudakların yapışması sonucu vajinanın kapanmasıdır. Bu rahatsızlık, masaj, bekleme tedavisi veya cerrahi operasyonlarla tedavi edilmektedir.
Kanser tedavisi sonrası genital bölgede kozmetik ve fonksiyonel problemleri olan hastalara yönelik medikal ve cerrahi tedaviler sunulmaktadır.
Doğum sonrasında vajinada genişleme veya cinsel ilişkiden haz alamama gibi problemler, vajina daraltma ameliyatlarıyla tedavi edilmektedir.
Kalın bağırsak (rektum) ve vajina arasında oluşan fistüller (rektovajinal) ve mesane ile vajina arasında oluşan fistüller (vezikovajinal) cerrahi olarak tedavi edilmektedir.
Vajinal gençleşme, PRP-ekzosom kullanımı ve genital mezoterapi uygulamaları yapılmaktadır.
HPV ve poksvirüs gibi genital siğillerin tedavisi, kriyoterapi, lazer ve medikal ilaçlarla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, HPV aşılaması da kliniğimizde yapılmaktadır.
HPV aşısı, cinsel ilişkiden önce ve 25 yaşından önce yapılması önerilen bir aşıdır. 15 yaşından önce yapılan ilk dozdan sonra ikinci doz 6-12 ay sonra yapılır. 15-26 yaş arası bireyler ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler için üç doz önerilmektedir.